lauantai 16. toukokuuta 2015

Antonit turnauksen tsemppareina

Anton ja Anton ovat parhaita kavereita. Anton K aloitti ensin jefukoulun ja kertoi kaverilleen, kuinka kivaa siellä oli. Myös Anton F tuli kokeilemaan ja innostui lajista. Jututin sankareita Cloud Bowl -turnauksessa kentän laidalla.

”Det var en bra känsla när Anton sprang förbi”

Anton K tuli haastatteluun U9-sarjan tsempparipalkinto kädessään: ”Mä luulen, että mä sain tämän, koska mä tein meidän voittomaalin.” Kyllä vain. Tämä ekaluokkalainen poika livahti maalialueelle hienon joukkuepelin johdosta ja ansaitsi joukkueelleen lisäpisteen. Anton F oli ennen lisäpistettä tehnyt touchdownin. Hän juoksi lähes koko kentän poikki niin kovaa, ettei vastustaja aivan saanut pojasta kiinni.

Sen sijaan, että Anton F olisi selostanut omaa maaliaan, hän innostui kertomaan kaverin lisäpisteestä: ”Se oli hieno tunne, kun Anton K juoksi vastapuolen parhaan taklaajan ohi.” Anton K tarkensi: ”Se repi vähän mun paidasta, mutta juoksin ohi ja työnsin pois toisella kädellä. Tein just sen, mitä Pilvi oli sanonut, ja juoksin ihan laitaan sen G-kyltin viereen.”

Kuka on tämä Pilvi?

Nuorimpien teurastajien valmentaja Pilvi on varsinainen helmi lasten kanssa. Hän ymmärtää niin harjoittelun, pelin kuin lasten päälle. Vanhemmat kentän laidalla kehuivatkin kilpaa lasten esikuvaa.

Entä mitä pojat kertoivat Pilvistä? ”Pilvi on tosi kiltti ja hauska ja tosi hyvä valmentaja.” Pilvi valmentaa jefu-koululaisia sekä Butchers-junioreita 13-vuotiaiksi asti.

Ei saa itkeä ja pitää vain jatkaa

Tokaluokkalaisena Anton F pääsi mukaan jo U11-peleihin. Myös hänet palkittiin tsempparipalkinnolla turnauksen jälkeen. Hän kunnostautui taklaamalla rohkeasti vastustajia ja esti monta varmaa läpiajoa. Tässä videonäytteessä Anton F säkittää pelinrakentajan kauas aloituslinjan taakse.

Harjoituksissa on kuulemma harjoiteltu eniten slänttiä, joka lienee joku kuvio vastustajan puijaamiseksi. Ja tietysti taklauksia. Taklaaminen olikin molempien poikien mielestä vaikeinta, ja sitä pitää vain harjoitella. Anton K kertoo: "Siinä voi vähän sattua, eikä kuitenkaan saa alkaa itkeä.” Anton F täydentää: ”Pitää vain jatkaa.”

Tärkeintä amerikkalaisessa jalkapallossa on molempien poikien mukaan pitää hauskaa. Joukkueen yhteishenki näkyy myös katsojille: Katso kun Antonit johdattavat kapteeneina joukkueensa alkuhuutoon ja kiittävät lopuksi vastustajaa hyvästä pelistä.

Onnittelut kaikille Butchers-junioreille hienosta turnauksesta!

Hani
Jefu-äiti tällä kertaa haastatteluhommissa

Parhaat kaverit palkittiin tsempparipalkinnoilla Cloud Bowl 2015 -turnauksessa. Lisää kuvia turnauksesta julkaistaan viikonloppuna Butchers Juniorien Facebook-sivulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti