sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Viisi syytä lisätä jenkki eteen

Tärkeintä on tietysti, että lapset tykkäävät ja samalla liikkuvat, mutta tässäpä äidin näkökulmasta tärkeimmät syyt, miksi valitsimme jefun. Vertailen perheemme tilannetta siihen, että kaikki kolme lastamme pelaisivat futista.

Syy 1: Meillä ON muutakin elämää


Muksuthan tietysti ovat sadekelillä toista mieltä, mutta jenkkifutiksen treenimäärät ovat varsin kohtuullisia. Kun siirryimme pari vuotta sitten futiksesta, neljä viikkotreeniä vaihtui kahteen. Nyt treenejä on jefussa kolme.

Olikohan niitä turnauksia kesäkaudella (huhti-syyskuussa) kuusi, ja sen lisäksi pari kauden ulkopuolella? Joka tapauksessa niitä on sen verran vähän, että perheellä saa olla muutakin elämää kesäviikonloppuina ja kuitenkin riittävästi, että pysyy innostus treeneihin.

Syy 2: Lajia ei ole pakko valita!


Kun niitä treenejä ei ole joka päivä, harrastaa moni jefu-pelaaja myös muita lajeja. Laji sopii ainoaksi lajiksi, mutta myös toiseksi harrastukseksi. Esimerkiksi esikoiseni, joka kuvassa on juuri potkaissut soikean pallon maaliin ja näyttää mallia tuomarimerkeistä, palasi potkimaan myös pyöreää palloa.

Joku lätkän läiskijä taisi olla talvikaudella useamman kuukauden kiekon perässä ennen kuin palasi kesälajinsa harjoituksiin. Moni futisjoukkue on mukana talviliigassakin ja pakottaa lapsen tekemään lajivalintansa - huomaamattaan tai valinnan pakollisuutta korostaen.

Jos taas ei ole muita liikuntaharrastuksia, jenkkifutiksesta saa erittäin monipuolisen harrastuksen. Treenejä jokusen kerran seuranneena en voi kuin ihailla Pilvi-valmentajan taitoa suunnitella harjoituksia, jotka kehittävät lasten valmiuksia kaikilla tarvittavilla osa-alueilla.

Syy 3: Se ikäluokkien välinen yhteistyö


Olen ylistänyt kaikkialla seuran mahtavaa yhteistyötä ikäluokkien välillä. Harrastajamäärän kasvettua alakoululaiset eivät enää treenaa yläkoululaisten kanssa. Sen verran muksumme tuntevat kuitenkin isoja poikia, että yläkoulun ohittaessaan on usein joku moikattava. Toista oli muinoin, kun heidän alakoululainen äitinsä kipitti hartiat korvissa vastaavien teinarilaumojen ohi.

Aikuisten oikeasti iloitsen eniten siitä, että kolme muksuani saavat harrastaa samaa lajia ja samoihin aikoihin, eikä meidän tarvitse kuskata kuin yksiin treeneihin!

********** tähän kolmen rivin verran huitomerkkejä **************

Syyt 4-5: Kelpo seura sopuhintaan


Olen miettinyt, johtuuko se pienemmistä harrastajamääristä vai mistä, mutta vanhemman näkökulmasta Butchers toimii. Huoltajat ovat toki mukana ainakin kannustamassa kentän laidalla, mutta meiltä ei odoteta suoraan talkootyöläisen statusta. Minä en osaa tehdä mokkapaloja!

Se viides syy on tietysti raha. Köyhtyisin merkittävästi enemmän, jos kolme lastamme harrastaisi jalkapalloa. Olen senhetkisestä suhteellisuudentajustani riippuen joko pihi tai myös köyhä, joten myös rahalla on merkitystä. Nyt edes yöpyvät turnausmatkat eivät hätkäytä.

Juttuja Oulun keikalta odotellessa.

Hani
Nyörejään tarkkaileva triplajefuäiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti